kabak
Tarihi:
Eski Türkçe: [ Kaşgarî, Divan-i Lugati't-Türk, 1073]
kabak [[kabak/sukabağı bitkisinin taze yenen biçimi]] Türkiye Türkçesi: "... kel" [ Merkez Efendizâde, Bâbûsu'l-Vâsıt, 1555]
kızıldırak yüzi çil koyun ve kabak [boynuzsuz] koyun
Köken:
Eski Türkçe kabak "tuluma benzer sebze" sözcüğünden evrilmiştir. Eski Türkçe sözcük Eski Türkçe kāp "tulum" sözcüğünden Eski Türkçe +Ak ekiyle türetilmiştir.
Description:
"Çanakçık" > "su kabağı" bağlantısı da düşünülebilirdi; karş. susak. Ancak Kaşgarî sözcüğün kuru/olgun meyveyi değil yaş/taze meyveyi belirttiğini vurgular.
Art-ı Sanat, sanatı ve yaratıcılığı dijital dünyaya taşıma arzusu ile kurulmuştur.
Gönderi Oluştur