iskender
Tarihi:
iskender kebabı "yoğurtlu döner yemeği" [ Milliyet - gazete, 1979]
tereyağlı iskender kebabının hiçbir zaman ekşi olmamalı yoğurdu
Köken:
İskender "Bursa'da bir kebapçı dükkânı adı" özel adından türetilmiştir. Bu sözcük Arapça al-iskandar الإسكندر
"bir erkek adı, özellikle Büyük İskender" özel adından alıntıdır. Bu sözcük Eski Yunanca aléksandros αλέξανδρος "«er savan», bir erkek adı, özellikle Büyük İskender" özel adından alıntıdır. Bu sözcük Eski Yunanca aleksō αλεξω "defetmek, kovmak, savmak" ve Eski Yunanca anēr, andr- ανηρ, ανδρ- "erkek, adam, er" sözcüklerinin bileşiğidir.Description:
Bursa'nın İskender kebapçısına özgü bir yemek olarak en az 1960 dolayında tanınmıştır. Ancak yaygın bir yemek türü olarak en erken 1979'da duyuldu.
Art-ı Sanat, sanatı ve yaratıcılığı dijital dünyaya taşıma arzusu ile kurulmuştur.
Gönderi Oluştur