cağ
Tarihi:
[ Türkiye'de Halk Ağızlarından Derleme Sözlüğü, 1960 yılından önce]
cağ: ... çorap şişi, şemsiye teli vb. (...) cağlık: Parmaklık, korkuluk. [ Milliyet - gazete, 1993]
özellikle şiş kebabını, cağ kebabını ve ızgara sosisini salık veririm
Köken:
Ermenice caġ ճաղ
"metal şiş, mil" sözcüğünden alıntıdır. Ermenice sözcük Gürcüce aynı anlama gelen cali sözcüğü ile eş kökenlidir.Description:
Cağ kebabı Erzurum bölgesine özgü bir terim iken 20. yy sonlarında genel kullanıma girdi.
Art-ı Sanat, sanatı ve yaratıcılığı dijital dünyaya taşıma arzusu ile kurulmuştur.
Gönderi Oluştur