kavut
Tarihi:
Eski Türkçe: [ Kaşgarî, Divan-i Lugati't-Türk, 1073]
ḳaġut [[buğdaydan yapılan bir yemeğin adı. Buğday kaynatılır, sonra kurutulup öğütülür, yağ ve şekerle karıştırılır.]] Kıpçakça: [ Ebu Hayyan, Kitabu'l-İdrak, 1312]
ḳawut [[maruf Kıpçak yemeği]]
Köken:
Eski Türkçe kaġut "kavurma, özellikle kavrulmuş un" sözcüğünden evrilmiştir. Eski Türkçe sözcük Eski Türkçe kaġur- "kavurmak" fiilinden Eski Türkçe +Ut ekiyle türetilmiştir.
Description:
ETü +Ut eki öncesindeki /r/ sesinin krasis yoluyla düştüğü varsayılabilir. OTWF I.311.
Art-ı Sanat, sanatı ve yaratıcılığı dijital dünyaya taşıma arzusu ile kurulmuştur.
Gönderi Oluştur